За нехуманно отношение към кучетата в пловдивския приют за бездомни животни

...
</TD
>За нехуманно отношение към кучетата в пловдивския приют за бездомни животни
Коментари Харесай

Тече проверка за нехуманно отношение към животните в общинския приют

За нечовешко отношение към кучетата в пловдивския подслон за бездомни животни сигнализират читатели в сигнал до Plovdiv24.bg . В приюта към този момент се правят инспекции от специалисти на Българска организация по сигурност на храните. За тях удостовери и шефът на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс “ .  

Сигналът е пуснат от представител на организация " Помощ за животните - ДАРА “ Димитрина Титова до редица институции, в това число и до Министъра на вътрешните работи, Министъра на земеделието, БАБХ, Районна прокуратура - Пловдив, кмета на Пловдив, регионалния шеф на Пловдив, Европейската комисия в Брюксел.

Зад него стоят и още доброволци, които излагат съответни случаи, при които са забелязвали груби нарушавания на закона за отбрана на животните и разпоредба 41. " Куче бива раздрано и умира откакто е пуснато в от дълго време образувана глутница! Куче, което доброволците обичахме и беше обществено с хора. За случая са разказвали и чиновници в приюта. Знаем за още случаи, някои са доказани от чиновници, други ще се опитаме да потвърдим посредством инспекциите “, написа още в този сигнал.

Твърди се още, че даже обособени доброволци от групата, която върви в приюта в неделните дни, мълчат и не смеят да кажат истината.

Plovdiv24.bg
се свърза с шефа на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс “ . Той ни сподели, че даже не е осведомен с цялостното наличие на този сигнал. От две седмици в приюта фактически се правят инспекции, а той ще приказва едвам откакто специалистите излязат със мнение. На този стадий няма какво да каже. Когато го запознахме с това, което е изпратено до медията ни, той уточни, че огромна част от казаното не дава отговор на истината и автоматизирано се трансформира в клюка. Той е подготвен да даде и конференция, когато инспекциите приключат.

Според него, има два типа хора. Такива, които се пробват да оказват помощ на животните в приюта по всевъзможен метод и такива, които са постоянно недоволни и от всичко. Те отхвърлят всичко, даже и хубавите неща, сподели Божев.

Plovdiv24.bg щe наблюдава резултатите от инспекциите, с цел да ви осведомяваме.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР